Välkommen till West Coast Trekkers

WCT är Sveriges första Star Trek-förening och har visat Trek på stor bioduk i Göteborg sen 1996. Många aktiviteter finns på treffarna som förutom filmvisning även innehåller tävlingar i egenhändigt gjorda Star Trek-kostymer, den numera klassiska frågesporten samt en tävling i Star Trek-konst, allt med vinster från sponsrande företag i Göteborgstrakten.

Nyheter

Star Treff 78: Pilots

Greetings!
 
Den 27:e maj blir nästa treff! Den här gången med temat Pilots. Då tänker vi främst på pilotavsnitt av andra spännande serier än Star Trek, så nu kanske du äntligen får se den där andra serien du gillar på bio, eller upptäcker någon du inte sett förut! Samtidigt visar vi några avsnitt med piloter (alltså sådana som styr skeppen) från Star Trek.
Skrivet: 30 mars, 2017 - 15:40

Årsmöte 2017 den 11:e mars

Nu på lördag är det dags för föreningsmöte i Göteborgs spårvägsmuseums lokaler på J. Sigfrid Edströms gata 2 klockan 11:00. Vi bjuder på fika.
 
Skrivet: 8 mars, 2017 - 18:14

Star Treff 77: Into the Wild

Äntligen är det dags för treff igen! Vi ber om ursäkt för att det blir med lite kort varsel, men det är inte helt lätt att få lokal under tider då det är filmfestival och annat!

Temat den här gången är Into the Wild (tack till den medlem som föreslog detta i förra årets medlemsundersökning). Vi kommer att visa Star Trek-avsnitt där våra hjältars överlevnadskunskaper sätts på prov på platser som kanske är lite mindre gästvänliga! Vi kommer också att visa annan mycket spännande science fiction på samma tema.

Inträde är 150 kronor. Medlemskap i West Coast Trekkers, Stockholm Trekkers eller Trekkers Södra Sverige krävs. Medlemskap i West Coast Trekkers kan lösas på plats för 150 kronor. Endast kontanter.

Skrivet: 20 januari, 2017 - 21:23

Nästa treff och nästa år

Nästa treff med West Coast Trekkers kommer att äga rum först 2017. Datum är inte bestämt ännu, men februari eller tidigt i mars är vad vi riktar in oss på. Mer information kommer här på hemsidan och i e-utksick till våra medlemmar så fort det är bestämt.

I väntan på nästa treff vill vi i styrelsen passa på att tacka alla för det gångna året och även rikta ett speciellt tack till alla som hade möjlighet att komma på jubileet i september och hjälpte till att göra den helgen till ett mycket lyckat evenemang.

Skrivet: 12 december, 2016 - 21:34

Jubileumstreff

I år fyller West Coast Trekkers 20 år som förening och Star Trek 50 år som serie. Det tänkte vi fira med en fantastisk helg på Aftonstjärnan den 24-25:e september!

På detta jubileum kommer vi att visa massor av Star Trek nominerad och sedan framröstad av våra medlemmar under sommaren. Det kommer också att bjudas på ett föredrag av Patrik Centerwall, sf-författare och tidigare ordförande i vår förening. Dessutom kommer vi att ha tävling i både kostym och Fan Art. Se nedan för program och info om tävlingarna.

Skrivet: 19 juli, 2016 - 20:07

Star Treff 76: Klingon III

Klingonerna är tillbaka på bred front nästa treff. Vi får förbereda oss genom att äta rokeg blood pie och skölja ner den med lite warnog eller kanske blood wine. Och lära oss att prata klingonska (om inte saliven flyger när du pratar så gör du inte rätt...).

Kassan öppnar 9.00 och visningen börjar 10.00. Inträdet är 140 kronor (70 kr för de som kommer i uniform/kostym eller barn under 15 år i vuxens sällskap).

Medlemsskap i West Coast Trekkers, Stockholm Trekkers eller Trekkers Södra Sverige krävs. Medlemsskap i West Coast Trekkers kan lösas på plats för 140 kronor.

Skrivet: 30 mars, 2016 - 21:16

Star Treff 75: The Gene-Pool

OBS! Denna treff äger rum på en söndag!

Vi kommer att ägna dagen åt Gene Roddenberry, The Great Bird of the Galaxy, i egen hög person. Detta innebär att vi, förutom Star Trek, kommer att visa avsnitt och kanske någon film som sett någon sorts inblandning från Roddenberry.
Vi kommer även att hålla föreningsårsmöte under dagen.

Inträde är 140 kronor (70 kronor för barn under 15 i vuxens sällskap samt alla som kommer i Star Trek-inspirerad kostym). Medlemskap i West Coast Trekkers, Stockholm Trekker eller Trekkers Södra Sverige krävs. Medlemskap i West Coast Trekkers kan lösas på plats för 140 kronor. Endast kontanter.

Skrivet: 19 december, 2015 - 16:26

Star Treff 74: Crossover 2

En treff där vi kommer att kunna möta kända karaktärer i oväntade serier. Tribblar i DS9? Dr Soong i Enterprise? Doktorn från Voyager och hans skapare tillsammans? Det är inte omöjligt att sådana avsnitt kan tänkas dyka upp.

Kassan öppnar klockan 9.00 och visningen börjar klockan 10.00.
Inträde 140 kronor, om du kommer i kostym/uniform med koppling till Star Trek eller om du är under 15 och i vuxens sällskap är inträdet 70 kronor. Medlemskap i West Coast Trekkers, Stockholm Trekkers eller Trekkers södra Sverige krävs. Medlemskap i WCT kan lösas på plats för 140 kronor.

Skrivet: 26 september, 2015 - 23:01

Star Treff 73: Guest Stars

Denna treff kommer att fokusera på de mer udda, oväntade och/eller kända skådespelare som varit gäster i de olika Star Trek-serierna. Eller Star Trek-skådespelare som gästspelat i andra serier...

Det blir en dag med olika sorters avsnitt från flera serier där det övergripande temat är att de inte binds samman av ett tema.

Kassan öppnar 9.00 och visningen börjar klockan 10.00.

Skrivet: 1 september, 2015 - 17:06

Star Treff 72: Live Long and Prosper

En treff för att hedra Leonard Nimoy och främst hans rollkaraktär Spock. Under dagen kommer vi att få följa Nimoys karriär från framträdanden i enstaka avsnitt till Star Trek och Mission Impossible och sedan vidare till hans senare roller under 80-, 90-, och 10-talen. En annorlunda treff med en hel del annat än bara Star Trek. Kom och minns Leonard Nimoy med oss.

Skrivet: 21 april, 2015 - 19:49

Sidor

Subscribe to Front page feed