Styrelsen

Styrelsen ansvarar för det löpande arbetet i föreningen och väljs på föreningens årsmöte. Vill du komma i kontakt med styrelsen kan du antingen skicka ett meddelande direkt till e-postadressen som står vid namnet eller använda kontaktformuläret som finns under "Kontakta oss".

Ola Sandberg

Ordförande

Bild för Ola Sandberg

Till vardags jobbar jag som spårvagnsförare på Göteborgs Spårvägar men är också aktiv inom Spårvägssällskapet Ringlinien och Cinematekets Vänner. Som många andra upptäckte jag Star Trek av en slump med hjälp av TV. Ett av mina tidigaste minnen av TV-tittande är när jag såg Spock dö inuti någon sorts glasbur med Kirk på andra sidan. Då visste jag inte att det var en scen ur en Star Trek-film, men den gjorde stort intryck. Många år senare hittade jag Voyager på SVT och blev fast. Först var det tekniken och rymden som lockade, sedan insåg jag att det fanns ett större djup i Star Trek-universat och blev ännu mer frälst.

Till WCT hittade jag första gången en mörk höstkväll någon gång i början av millenniet. Jag och en kompis hade på något vis fått nys om att det pågick visning av Star Trek på Draken. Vi råkade komma dit i slutet av en paus och snart satt vi i Drakens stora salong där tjurrusning just pågick. Precis när visningen skulle börja ställer sig plötsligt alla upp, pekar upp mot maskinrummet och… ja ni vet. Där och då blev jag WCT-frälst och har med oregelbunden regelbundenhet gått på treffarna sedan dess, oftast som medhjäpare med fikaförsäljning som specialitet. Nu har jag insett att ”Resistance is futile” och gått med i styrelsen.

Vill ni mig något så kontakta mig gärna på borg@trekkers.se.

Olof Karlson

Vice ordförande

Ansvarsområden:
Sekreterare, Vice teknikansvarig
Bild för Olof Karlson

Det första avsnittet av Star Trek jag såg var Best of Both Worls Part II, som dök upp när jag zappade en eftermiddag efter skolan och landade på TV6. Genom en djupdykning i tablåarkiven på Svensk Mediedatabas har jag kommit fram till att detta skedde den 27:e april 2007, då jag var elva år, en månad och en dag gammal (många ettor!). Ett tag senare upptäckte jag Star Trek Databas, där jag sedan hunnit skriva några tusen inlägg på forumet och också jobbat en del med sidan som redaktör. Via databasen fick jag dessutom veta att det fanns en Star Trek-förening i Göteborg. Lite småläskigt verkade det att komma på en sådan där “Star Treff” tyckte jag då. Min första WCT-upplevelse kom när jag gick på premiären för Star Trek 2009, vilket var en underbar tillställning med den bästa stämningen jag någonsin känt i en biosalong. Hösten 2010 vågade jag sedan för första gången ta mig till en sådan där Star Treff och upptäckte att det inte alls var så farligt, utan väldigt kul! Nuförtiden är jag med både i avsnittsgruppen och styrelsen här i WCT. Den förstnämnda lurade jag in mig själv i, den andra blev jag snarare inlurad i av lömska personer som numera är styrelsekollegor.

Utöver Star Trek tar studierna upp en hel del av min tid. Jag är läkarstudent, vilket betyder att jag får lägga rätt mycket kraft på det och ibland inte har så mycket fritid. Som tur är är det åtminstone väldigt intressanta saker vi studerar, så det är kul. Om jag har lite fritid och inte ägnar mig åt Star Trek är det rätt sannolikt att jag håller på med musik. Jag älskar att både lyssna på och själv spela musik. Att gå på konserter med sådana som U2 eller Bruce Springsteen är kanske det bästa jag vet. Jag är också sportintresserad, med fotboll och golf som favoritsporter, även om jag själv mest löptränar. Om jag ser på science fiction är det inte heller säkert att det är just Star Trek jag tittar på. Andra serier som Battlestar Galactica och Firefly ligger mig också varmt om hjärtat. Bland övriga nördiga favoriter finns också Tolkiens verk.

Predrag Tašić

Kassör

Ansvarsområden:
Sponsorigansvarig
Bild för Predrag Tašić
Personen har inte fyllt i någon presentationstext ännu, men kommer förhoppningsvis att göra detta inom kort.

Anna Wennberg

Medlemsansvarig

Bild för Anna Wennberg
Personen har inte fyllt i någon presentationstext ännu, men kommer förhoppningsvis att göra detta inom kort.

Louise Löwenspets

Redaktör

Bild för Louise Löwenspets

Jag har varit med i WCT sedan 2000 och tycker det är roligt att jobba aktivt i föreningen. Har varit med i styrelsen i ett flertal år nu och det är fortfarande lika spännande och roligt. Min huvuduppgift i styrelsen är som redaktör, vilket innebär att jag är huvudansvarig för det mesta skrivna materialet i föreningen. Den största delen av arbetet ligger i att få ihop medlemstidningen Communicator fyra gånger per år med intressant material för medlemmarna att läsa, och jag har god hjälp med textskrivandet av flera glada skrivarförmågor i föreningen. Inför treffarna är jag även ansvarig för att ordna avnittsbeskrivningarna till programmet och se till att trivian kommer i ordning inför treffarna.

Förutom den vanliga flervalsvarianten förnyar vi oss ibland och använder korsord eller rebusar istället. Annat att göra är att sammanställa den information som ska med i det månatliga elektroniska medlemsbrevet som sedan skickas ut av vår utmärkta medlemsansvariga. (Får du inte det? Skicka ett mail till voyager@trekkers.se!)

Jag gillar all Star Trek, men är även vansinnigt förtjust i mycket annan science fiction bl.a. Stargate, Battlestar Galactica, Warehouse 13, Misfits mm. Jag gillar även att läsa science fiction och fantasy (bland annat – är egentligen allätare vad det gäller böcker) och har fastnat i all den litteratur som bygger vidare på vad vi har sett av Star Trek på tv och bio. Det är mycket intressant läsning. För närvarande bor och jobbar jag i Värmland och jobbar med föreningen mest på distans men ni kan kontakta mig om ni har några frågor.

Benjamin Wiegert

Ledamot

Ansvarsområden:
Teknikansvarig
Bild för Benjamin Wiegert

Jag har varit medlem i WCT sedan 2002 och minns att jag första gången var ganska skeptisk till hela företeelsen. Men det var verkligen som de sa att det är så mycket roligare att titta på Star Trek tillsammans med andra. Jag fastnade direkt och har varit kvar sedan dess. Eftersom jag är lite lat, slapp och likgiltig var jag till en början bara med som gäst och hade ingen som helst tanke på att vilja hjälpa till. Men så under hösten 2007 såg jag en förfrågan efter medhjälpare till tekniken på treffarna och att det var akut. Jag tänkte att det vore kanske kul ändå och svarade. Och nu sitter jag här som sekreterare och teknikmedhjälpare. :)

Jag har alltid gillat science fiction och annat som har med rymden och teknik att göra. Star Trek upptäckte jag först i mitten av 80-talet när Star Trek: The Motion Picture gick på tv. Förutom omslaget till Svenska MAD någon gång under 1987 såg jag inte skymten av Star Trek under flera år. I slutet av 80-talet började dock Sky One att visa TNG. Då brukade jag och min syster springa över till grannen varje vecka, för själva hade vi varken kabeltv eller parabol. Under mitten av 90-talet var det kanon. Då gick det mycket science fiction på TV: Babylon 5, TNG plus alla Star Trek-filmer under 30-årsjubileet.

Jag är elektroingenjör och jobbar på Lab.gruppen med programmering av testutrustning. För övrigt är mina intressen ganska så jordnära. Jag gillar t ex cykling, fotografering och att promenera i naturen.

Tony Tömmerås

Suppleant

Ansvarsområden:
Treffvärd
Bild för Tony Tömmerås

Hej alla trekkers vänner. Här lite info om er nya ordförande: Gubben är född 1963 och har haft en förkärlek för rymden som grabb. Fastnade för Star Trek när man sände gamla serien på TV på 70-talet då var Spock favoriten. Inhandlade byggsats av Enterprise och kommandobryggan. Som tonåring svalnade intresset, kanske vad det kompisar och tjejer som var mer intressant då. Tror att jag härdade med att spränga Enterprise i luften, häftigt var det. Intresset vaknade till liv i början av 90 talet när jag träffade en kille på jobbet som också gillade Star Trek. Vi skickade efter några videor filmer från England, klart häftigt. Sedan visades även Star Trek med Picard och gänget på TV och intresset blomstrade. En vacker dag 1997 såg jag och en annan jobbar kompis en hemsida om en startrek förening i götet. Båda gick hem och gick med i föreningen, men det tog några år innan man började gå på träffarna. Upptäckte då att det var super häftigt att få frossa i Star Trek och få en överdos som varade länge. Sedan har man blivit mer involverad först som valberedning, sedan som suppleant och nu som ordförande. Jag jobbar på Volvo Personvagnar på Hisingen och bor också på Hisingen i Backa. Har fru och två vuxna pojkar. Jag sitter också med i en bostadsrättsförening som ordförande, har jobbat fackligt som ordförande. WCT för mig är att umgås med människor som har intresse för Star Trek , härligt är att få frossa i filmer och serierna under träffarna samt att träffa nya vänner. Live long and prosper

Helena Kiel

Suppleant

Bild för Helena Kiel
Personen har inte fyllt i någon presentationstext ännu, men kommer förhoppningsvis att göra detta inom kort.