Star Treff 33: Holodeck Adventures

Treffrapport

En solig höstdag...

... känns det lite svårt att kliva in i biomörkret, men efter en lång sommar är treff-abstinensen stor och det känns väldigt rätt att få mysa i en biosalong med Star Trek, andra trekkers och kaffe.

Holodeck Adventures. Ja vilka gillar det? Jo alla som kom för det var en väldigt bra stämning ända från början, med applåder och hurrarop. Tyvärr bröts glädjen lite i tårar när hyllningen till James "Scotty" Doohan visades. Smakfullt hopsatt av Staffan Falkenström med input och idéer från ordförande Louise Ulriksson, allas vår Lollo.

Holodeck-episoder kan ju vara lite svåra - vi *vet* att det kommer att gå åt skogen så fort någon går över tröskeln in i Holodecket. (Man skulle ju kunna tro annars att de har bättre koll på tekniken i framtiden - kan man skapa ett holodeck borde man ju också kunna se till att driva det på ett väl fungerande sätt). En del kanske inte gillar holodeck-avsnitt just på grund av att man vet det blir problem (som de ju alltid fixar till slut.)

Jag tycker dock att när holodecket är en av huvudrollsinnehavarna blir det oftast väldigt bra avsnitt. Holodeck är ju en genial idé (minst lika bra som tidsresor) eftersom vi ju då får se våra hjältar i helt andra roller och miljöer än normalt och variationerna tycks oändliga. Det finns ju allt från rena komedi-avsnitt till riktigt djupa avsnitt och däremellan finns det plats för riktiga deckare. Och handen på hjärtat - hade någon verkligen velat vara utan "Sherlock Holmes-avsnitten"?

"Take Me Out To The Holosuit" såg jag för första gången på treffen och tyckte det var ett väldigt kul avsnitt, trots att jag inte är ett superfanatiskt baseboll-fan. Påpassligt nog hade Annelee Anderson gjort en snygg Niners-uniform vilket gjorde att hon vann kostymtävlingen överlägset. En cool idé och en riktigt cool kostym. (Niners är alltså namnet DS9-gängets baseboll-lag i avsnittet).

Thomas Svensson tog över rollen som konferencier med den äran och kunde också annonsera trivia- och fanarts-vinnarna (Louise Anderson och Conny Jonasson) innan kvällen var över och alla vinnarna och vi andra tog oss hem i natten med ett leende på läpparna. Fast *lite* sorgligt var det trots allt att se det allra sista avsnittet av Enterprise.

Live long and prosper

Anita Thåström
ro@trekkers.se

Datum: 
10 september, 2005