Star Treff 34: Xindi

Treffrapport

Kul

"En mycket lyckad tillställning", sa Adam "Locutus" Thorp, som under dagen lyckades få publiken att skrika "SMURF" för att få igång Enginering, rapporterar en Section 31-agent som webred lyckats smyga in på treffen.

Säsong 3 bäst?

Säsong tre av Enterprise är väldigt bra, tycker många, och visst är det här serien Enterprise riktigt tar fart och skeppet Enterprise blir ett litet krigsskepp som är jordens enda försvar mot de onskefulla xindi.

Xindi

Vilka är egentligen de där xindi, vad driver dem att vilja förstöra jorden? Kanske är de egentligen inte onda i grunden utan helt enkelt styrda av en annan onskefull ras, från en annan dimension, som tänker på ett helt annat sätt än vi. Låter xindi sig styras eller tar de själva ansvar för sina handlingar? Några frågor som man kanske kan tänka igenom... och visst gav dagens avsnitt svar på en del av dem. Degra och The Aquatics hjälper människorna medan Spearbuilders (Spjutbyggarna?) och Xindi-rådet mer lutar åt att fullfölja uppdraget och färdigställa Dödsstjärnan (sfären) som ska utrota jorden. Fast vem vet, Degra blev kanske hjärntvättad - först av Spearbuilders och sen av Archer.

Vår favorit-andorian

Och visst är Shran bra - en otrevligt trevlig eller en trevligt otrevlig andorian, som verkar gilla Archer och alltid kommer och räddar honom i sista minuten. Shran och Archer har det där vänskapliga samspelet som två (inbillade?) fiender kan ha - lite som Quark och Odo. Shran spelas av Jeffrey Combs, en mycket bra skådis som spelat många roller i Star Trek.

Vad händer sen? Och när?

Säsong 3 slutar i en härlig cliffhanger och på nästa treff kan du se den avslutande trilogin (Stormfront, Part 1 och 2 samt Home) om vad som händer! Kom till Möllan den 4 mars 2006 och parkera skytteln utanför! Då är det nämligen Star Treff 35: Home is Where I Parked my Shuttle och Archer är tillbaka på jorden, fast i fel tid och i fel dimension.

Hur var resten av xindi-treffen?

Eftersom det var en kortare treff hade vi inga lotterier denna gång, men "det är ju alltid trevligt att prata med styrelsen, medhjälparna och de övriga besökarna och att njuta av bra avsnitt på stor duk", säger Adam och fortsätter "tyvärr var jag tvungen att gå strax före slutet men hoppas att alla som gick med till Fröken Olsson hade det trevligt."

WCT-tröjor

I foajén sålde vi vår snygga, häftiga T-shirt. Har du inte köpt en ännu - kontakta styrelsen@trekkers.se. Archer, Seven, Bashir och Kes övervakade det hela även denna gång. Ja det var alltså de av våra pappdockor som fanns där. (Hmm undrar vem som inte ville släppa ifrån sig Picard?)

Favoritavsnitt?

Av ljudet att döma, verkade det sista avsnittet, Zero Hour, vara en höjdare. Det var hiskeligt spännande och hade med massor av ljudeffekter! (Vår andre insmugglade Section 31-agent hade tydligen på solglasögonen och kunde därför bara höra avsnittet).

Mat

Besökarna var nöjda och åt massor med Toblerone! Vi hade bytt ut Mars mot Toblerone och som vi sålde grymt billigt. Alla gick nog med en Toblerone i handen denna dagen. :) (Så även ordföranden). Mackorna gick åt som smör och Jan-Erik fick fixa nya. De flesta käkade lunch/middag på pizzerian runt hörnet eller på Thairestaurangen. Efter treffen var det ett gäng som gemensamt fortsatte treffandet på Fröken Olssons Kafé där det frossades i bakelser, gott kaffe och en del av gänget... lyckades hitta öl på flaska. Q'apla!

God Jul och Gott Nytt År

Snart lackar det mot jul och styrelsen och webred vill passa på att önska alla en God Star Trek Jul. Vi hoppas tomten kommer med paket som innehåller Star Trek-böcker eller något annat trevligt. Vi syns på Star Treff 35: Home is Where I Park my Shuttle - som blir på vårt "home away from home": Möllan den 4 mars, 2006.

"Go! And tell Archer we're not even anymore. He owes me."
Shran - Zero Hour

Anita Thåström ro@trekkers.se

Tack till Adam Thorp, de två hemliga Section 31-agenterna (Patrik Centerwall och Lollo Ulriksson) utan vars hjälp det hade varit mycket svårt att skriva om en treff jag tyvärr missade.

Datum: 
25 november, 2005
Lokal: 
Biograf Möllan