Star Treff 38: Engineers

Treffrapport

- Till minne av James Doohan som
Chief Engineer Montgomery Scott

Lördagen den 25 november, 2006 presenterade WCT stolt Star Treff 38: Engineers - Till minne av James Doohan som
Chief Engineer Montgomery Scott

 

Äntligen...

var det dags för temat som WCTs egen Engineering länge önskat sig: Engineering. Och vi hyllade den bäste ingenjören av dem alla: Scotty, gestaltad av den nyligen bortgågne James Doohan.

Star Trek är fullt av duktiga ingenjörer och på treffen visade vi avsnitt med chefsingenjörerna från alla serierna.

En mer utförlig rapport kommer senare.

Anita Thåström
ro@trekkers.se

---

Krönika

Lördags morgon, trött, så trött. Äntligen dags igen för en Treff med WCT, Star Treff 38 - Engineers. Ja, Star Trek är något verkligen speciellt, i alla fall för mig. Såg TOS för första gången 1976 på SVT när jag var 10 år och föll för serien som en huggen fura. Föddes i september 1966, samma som Star Trek, vilket gör det lite extra speciellt för mig. Blev Medlem i WCT i och med Star Treff VIII – Romulan 1998 och har varit med sedan dess.

Som traditionen bjuder gav jag mig av med buss till Göteborg tillsammans med min trogne vapendragare Linus, ”Riker” till min ”Picard”.

När vi kom fram till Möllan fick vi se att torget var avspärrat av polisen. Det hade varit bråk där natten innan. Synd att dessa personer som bråkade inte kunde ta till sig Gene Roddenberrys filosofi i ST om att man kan lösa konflikter utan våld.

Väl inne på Möllan var jag tvungen att följa en annan tradition jag har på treffarna, nämligen skaffa mig lite KAFFE!! Erfarna WCT:are vet hur viktigt kaffe är i början av en treff. Jag kände mig fortfarande lite ”hög” efter den förra treffen i dagarna tre, jubileumet, det var kul.

Så fick jag äntligen träffa WCT:s egen ”bridge crew”. Captain Louise , Commander Magnus med flera igen, kul gäng! När väl kaffet hamnat i min DS 9-mugg och vi funnit oss till rätta inne på Möllan tog WCT:s ”NO 1”, Magnus Hedqvist tillfället i akt att önska oss trötta medlemmar välkomna tiill Star Treff 38: Engineers, en hyllning till den förste ingenjören Montgomery Scott (spelad av James Doohan).

Först fick vi se spännande avsnitt av ”Enterprise”, följt av en episod av ”The Original Series”. Sedan var det dags för en viktig paus för mackor och KAFFE. I nästa block såg jag tre TOS-avsnitt och ett TNS Stackars mr Scott. I episoden ”Wolf in the fold”, blir han oskyldigt anklagad för mord. Detta avsnitt får en liten speciell klang idag då det handlade lite om mördaren ”Jack the Ripper”. Som ni säkert sett i nyheterna har en jakt på en liknande mördare pågått i England, ruggigt!

Under nästa block tog jag chansen att titta på en av våra sponsorers, SF-bokhandeln, grejer som gick att köpa på treffen. Själv fick jag köpt en DVD-box med TNG, så att jag kan njuta av Star Trek mellan treffarna. Sedan var det lunch!

Väl ute ur Möllan såg jag hur översvämmat det blivit omkring oss, i skrivande stund (början av december) är det dock värre för Mölndal med MYCKET vatten. Efter lite thai-mat bänkade jag mig för mera sci-fi!

Under dagen gladdes jag åt att se två stycken medlemmar från jubileumet som hade kommit. För båda så var den stora treffen deras första möte med oss trekkers, och dom hade fått behov av mer. Det tycker jag är kul, och det bådar gott för föreningen att nya medlemmar dyker upp, och stannar kvar.

Treffen fortsatte med episoder från TNG och DS9 till nästa paus. Jag hade njutit så här långt då plötsligt mitt interna ”sopsystem” började krångla. Det var lite tråkigt.

Mitt i det sista blocket av avsnitt fick sedan tyvärr jag och Linus ge oss av för att hinna med vår buss hem till lilla Kungälv.

Nu sitter jag här och bara längtar till nästa treff, som kommer lördagen den 17:e februari 2007, vi ses väl där??

 

Live Long And Prosper
Hasse ”den galne Spock” Höglund

Datum: 
25 november, 2006
Lokal: 
Biograf Möllan