Star Treff 39: The Funny Frontier

Treffrapport

Lördagen den 17 februari, 2007 var det skrattfest på biograf Möllan. Det var WCT som hade sin 39:e treff sedan starten för mer än 10 år sedan och denna gång var det äntligen dags för det populära temat "The Funny Frontier".
Dagen inleddes med två roliga Enterprise-avsnitt, och TAS-avsnittet The Practical Joker. Det är där vi ser ett holodeck för första gången i Star Trek, här skojar datorn till det för besättningen på Enterprise. Dock var de praktiska skämten inte alltid roliga eftersom datorn ibland utsatte besättningen för riktigt farliga situationer.
Gapskratt utbröt dock när vi fick se Kirks nya uniform med trycket "Kirk's a Jerk" på ryggen. TAS-avsnittet är ren riktig höjdare, trots att skämten kanske är lite låga.
Därefter var det dags för dagens första utlottning, Magnus Hedqvist skötte som vanligt sin uppgift som konferencier strålande och hade hjälp av Carina som drog lottnumren. Första lyckliga vinnare denna gång blev undertecknad, Anita Thåström, med turnumret 119 och vinsten blev den senaste New Frontier-boken som jag ännu inte läst. Perfekt - dagen kunde inte börjat bättre.

Anita Thåström
ro@trekkers.se

---

Treffkrönika

Tid: lördagen den 17 februari, 2007. Plats: Biografen Möllan i Mölndal. Väder: kallt.

Det var med viss spänning jag styrde stegen till Möllan; efter vinterns översvämningar, hur mycket vatten stod fortfarande i kulturhusets källare? Byggnaden hade ju figurerat åtskilliga gånger i pressens och TV:s bilder från ”regnkaoset”.
Inga problem, dock! Möllan var både torr och full av trekkers när jag kom dit klockan åtta. Oj, det började visst en timma tidigare än vanligt… Det visade sig bara vara jag som var morgontrött, ty på slaget nio bankade trekkersarna på dörren, redo för humor i det tjugotredje och tjugofjärde århundradet. Det var faktiskt kö långt ut mot biblioteket– vilken stämning det skulle bli!
Och stämning blev det. I pauserna var foajén knôkfull med minglande trekkers, som köpte de goda smörgåsarna (mmm, köttbullar! pannbiff! diverse mojs!) och drickan i kiosken, svärmade runt SF-bokandelns Ola och shoppade i shoppen. Det fanns även gratisprylar att leka med och Sev Trek att fnissa åt. Alltid nya strippar att glädja en, där.
Den här gången var det verkligen läge för fnissande, eller rent ut av gapskratt. Programmet öppnade med ”Enterprise”, så som traditionen nu bjuder. Radarparet Trip & Reed i bara kalsongerna i ”Two Days And Two Nights”, och ”Singularity” som visar att man inte ska fastna i detaljer. Reed alert!
Andra höjdare var t ex ”The Trouble With Tribbles”. Hur många gånger har vi sett det? Minns inte! Är vi trötta på det? Nej! Vill vi se mera tribblar? Ja! ”A Piece of the Action” är också en riktig pärla; vem kan motstå våra hjältar i gangster-outfits? Inte Bela Oxmyx i alla fall!
Det hördes rejäla skrattsalvor inifrån salongen innan ”TNG” började. Vad är detta? När ”DS9” senare började förstod jag varför, när the opening credits gick igång – med ljudspåret från ”Babylon 5”! Haha!
Inte heller gick det att missa ”Little Green Men”, som ger den mest trovärdiga förklaringen till Roswell-incidenten som presenterats hittills. Och sen, tadaa, ”Tials And Tribble-ations”, ett av de roligaste TV-avsnitt som gjorts. Bara doktor Bashirs hår är en femetta!
Mitt i allt detta hölls WCT:s årsmöte. Den viktigaste frågan var formatet: huruvida avsnitten skulle visas i tillplattad 16:9 eller liten 4:3. Det förra alternativet vann (jag röstade på det andra; storleken har ingen betydelse, men det har däremot proportionerna). Undertecknad blev invald i styrelsen, tillsammans med Louise nr. 3. Det ska bli spännande att se hur arbetet går till bakom kulisserna, det ser vi fram emot!
Under årsmötet märkte jag plötsligt att en kamera stacks in i ansiktet på mig: det var Göteborgs-Posten som var där och gjorde reportage. En journalist och en fotograf gick omkring och intervjuade lämpliga objekt, t ex vår kära ordförande som gjorde reklam för oss och för det kommande Conviction (Swecon). Fina bilder blev det, och text som för en gångs skull inte innehöll faktafel. Otroligt!
Vi hade mera fint besök, nämligen ambassadör Peter Rydén från TSS, dagen till ära iförd strålande vit uniform.
Annelee Andersson vann kostymtävlingen med sin enastående combadge. En genialiskt stilren kostym! Det är roligt med folk som är påhittiga och gillar att klä ut sig. Jag hoppas att vi får se mer finurliga kostymer.
Så var det dags att packa ihop, ta ner Sev Trek och plasta in Kirk & Co. Men det dröjer inte länge förrän de får krypa ur sin stasis igen: nästa Treff är nr 40, Mirror Universe, den 26 maj. Så det är dags att börja ladda redan nu!

Vid tangentbordet,

Helena Kiel
spot@trekkers.se

P.S. Dagens tips: var försiktig när du fuskar i supervetenskap! Annars kanske du måste gå omkring med antenner på huvudet när experimenten går fel. Om du vill ha antenner ändå, kan man lätt tillverka dem av sugrör och isoleringstejp. Isoleringstejp är din vän. D.S.

Datum: 
17 februari, 2007
Lokal: 
Biograf Möllan