Star Treff 41: Dilemmas - taH pagh taH be'

Treffrapport

 

Lördagen den 1 september 2007 var det dags för höstens första treff. Fastän sommaren fortfarande gjorde sig påmind var det ett 70-tal trekkers som kom ut till Möllan för en dag fylld med svåra val och dilemman.

Vi fick följa Archer på hans första egentliga uppdrag (efter att han lämnat Klaang på Qonos) och genast snubblade han över ett dilemma... Även Kirk, Picard, Sisko och Janeway råkade ut för dilemman och moraliska frågeställningar av olika slag under dagen.

Då var det skönt när klockan slog 20.00 (tja, hon slog väl 20.20 egentligen men det låter inte lika dramatiskt...) och portarna till festlokalen slogs upp. Nu fick man chansen att över valfri dryck och trevlig thailändsk buffé diskutera och filosofera över dagens avsnitt och frågeställningar. 

Dessutom kunde man under kvällens gång se Wesley rasa ner i den ökända rabatten ett flertal gånger! Bara det höjde feststämningen flera snäpp!

Kvällen avrundades så sakteliga efter midnatt och då hade vi dessutom hunnit med en pubquiz med (så småningom) väldefinierade frågor...

Utförligare treffrapport kommer om några veckor!

Louise Löwenspets
kira@trekkers.se

 

Krönika

Lördagen den 1 september 2007 var det dags. Men skulle jag åka eller inte? De svåra besluten började redan hemma om huruvida jag skulle ta mig till treffen eller inte. Kanske hade det något att göra med treffens tema – Dilemmas? Nåväl, jag beslöt mig i alla fall för att åka till Göteborg och Star Treff 41: Dilemmas för att tillbringa en dag tillsammans med andra trekkers i valet och kvalet mellan alla svåra val som våra hjältar skulle ställas inför under dagen.

Jag anlände som en av de första till treffen (förutom styrelsen och medhjälparna) så jag hann prata lite med folk och införskaffa några program inför kommande utlottningar, innan första passet drog igång med Enterprise-avsnittet ’Fight or Flight’. Där fick vi följa med Archer och hans besättning på deras första egentliga uppdrag efter det att de lämnat av Klaang på Qonos.

Efter pausen mellan första och andra visningen var det dags för dagens första utlottning innan visningen fortsatte med TNG-avsnittet ’Who Watches the Watchers’.

Innan tredje och sista passet rullade igång var det dags för mer utlottningar där bland annat dagens höjdarpris var en modell av Enterprise NX-01 som skulle lottas ut. Även kostymtävlingen genomfördes med hjälp av sedvanlig omröstning innan sista passet inleddes med DS9-avsnittet ’The Valiant’. Kostymtävlingen vanns för övrigt av Anne-Lee Anderson som den här gången var utklädd till stenen i Voyager-introt.

Framemot kvällen, när musiken tonat ut efter Voyager-avsnittet ’Lineage’, hade vi fått följa Archer, Kirk, Picard, Sisko och Janeway som råkat ut för diverse dilemman och moraliska frågeställningar av olika slag under dagen. Efter detta tankeväckande tema avslutades treffen med en Star Fest i festvåningen under Möllan, där det serverades en thailändsk buffé. Om man ville kunde man även beställa en Romulan Ale i baren hos vår alldeles egen bartender Magnus Hedvist. I högtalarna strömmade musik av bland andra S.P.O.C.K. och i ett annat hörn av lokalen rullade TNG-avsnittet ’Justice’, med Wesleys berömda klavertramp i rabatten, på repeat. Varje gång Wesley trillade i rabatten utbröt stort jubel och applåder.

Några modiga trekkars vågade sig till och med upp på dansgolvet och det tävlades även i en pubquiz under kvällen. Quizen vanns av laget med Lorry Junholt i spetsen. Det uppstod dock vissa diskussioner mellan de deltagande lagen och domaren om huruvida vissa rätta svar var de ”rätta svaren” men det gick inte att beveka vår enväldige domare Erik. Kvällen eller rättare sagt natten blev sen innan de sista av oss drog sig hemåt för några timmars välbehövlig vila. Det enda som egentligen saknades under kvällen var att det kunde varit lite mer Star Trek-utsmyckningar i festlokalen.

På det hela taget en bra och intressant treff med avsnitt som gav upphov till en del funderingar och diskussionsämnen kring borden senare på festen. Även festen var en trevlig tillställning i trevligt sällskap. Så tack till alla som var där och tack till styrelsen och medhjälparna som gjorde allt arbete under dagen.

Och du, vi ses väl på nästa treff?

Göran Arvidsson

sisko@trekkers.se

{phocagallery view=category|categoryid=45|detail=4}

Datum: 
1 september, 2007
Lokal: 
Biograf Möllan