Star Treff 48: Away Missions med utställning

Treffrapport

Lördagen den 9 maj var vi så äntligen tillbaka på Draken för en helt underbar treff.

Dagen innan hade vi sett den nya Star Trek-filmen, som var väldigt bra. Det verkar som både trekkers och "vanlig" biopublik gillar filmen.

Avsnitten på denna treff, 1 från varje serie, var en bra mix och äntligen fick vi se ett av de viktigaste avsnitten i Star Trek: The Chase från The Next Generation. I avsnittet får vi veta hur det kommer sig att livet i universum har så mycket gemensamt.
 

Utställning

Utställning med Star Trek-prylar från storsamlaren Stefan Hallin var verkligen jättebra. Stefan visade upp allt från uniformer till vapen, manus, skeppsmodeller, möbler och mycket mer! Och vi hade möjlighet att prova och posera med vissa av objekten. Själv testade jag Rikers uniform från Enterprise (These are the Voyages..). All foto/posering etc, var utan extra kostnad, en trevlig extra bonus. Dessutom var detta första och kanske enda gången som vi får se allt detta visas.

Jag ser redan fram emot nästa treff.

Anita Thåström

 

Treffkrönika

Denna Star Trek-helg började redan på fredagskvällen med den officiella Sverigepremiären av den nya Star Trekfilmen som heter just Star Trek.

På lördagen var det så dags för Star Treff 48 med temat Away missions. Det är alltid roligt att träffa andra trekkers och prata och se på Star Trek en hel dag. Den här treffen var dock lite annorlunda på flera olika sätt.

Dels började treffen inte förrän kl. 16.00 och var slut strax före 22. Därmed visades färre avsnitt (bara ett från varje serie med undantag för TAS). Dels hade Stefan Hallin, som presenterades i förra numret av Communicator, tagit med sig delar ur sin samling av originaluniformer och ”props” (rekvisita) från olika Star Trek-serier och -filmer.

Vad sägs till exempel om Kirks originaluniform från The Wrath of Khan eller Rikers Maco-uniform fran Star Trek Enterprise. Eller varför inte Quarks kläder från DS9 eller Sareks dödsdress. Kanske du föredrar Deannas kläder från TNG eller en uniform från Voyager? Dessutom fanns där fasgevär och som en extra bonus, som inte hade något med Star Trek att göra, Stålmannens mantel från första filmen med Christopher Reeve. Ja, listan på saker att titta på kan göras lång och jag tror inte att någon som var där och tittade och kände gick hem besviken. Speciellt inte då man i slutet av treffen fick det i mitt tycke absolut bästa med treffen nämligen möjligheten att prova vissa av uniformerna och även hålla i vissa av propsen. Det var många kameror som gick varma då.

Förutom visning av avsnitt och utställning av uniformer och props hanns det även som vanligt med några utlottningar av priser från våra sponsorer. Dock var det ingen trivia-tävling den här gången så man får vänta med att gnugga geniknölarna till treffen i september.

Krönikan skriven av medlem nr 1915

Göran Arvidsson
sisko@trekkers.se

Datum: 
9 maj, 2009
Lokal: 
Draken