Star Treff 49: Space Battles

Treffrapport

Jag lämnade nyvaken son och fru hemma i Ulricehamn klockan 8 på morgonen, för att (som jag säger till sonen) ”jobba med Star Trek”. Det är lättare att förklara för en 2½-åring att man skall åka iväg och jobba (som normalt är tråkigt) än att man skall ha roligt tillsammans med ett gäng trekkers. En liten önskan om att ”följa med” dök visserligen upp, men det hade nog inte fungerat att ha honom med.
En dryg timme senare står man där, på en för WCT ny biograf med ett oerhört bra läge mitt på Avenyn. Temat var rymdstrider (Space Battles) och visst blev det en mängd rymdstrider av allehanda slag. Det var till en början glest i lokalen, men vid 12-tiden var det sammanlagt 94 medlemmar som slutit upp, något mer än de senaste gångerna och det kändes dessutom som att det var betydligt fler, då lokalen var bättre anpassad för gruppens storlek. Ja, lokalen ja – Det tar tid att vänja sig vid att lotterier och försäljning är längst fram i lokalen. Kanske missar många detta och det är inte lika lätt att strosa genom och ”fönster-shoppa” (särskilt inte under tiden då ett avsnitt visas, förstås…). Men lokalens väggutsmyckning var lite rymd-inspirerad och känns väldigt bra för WCT som förening. Biografen är lättillgänglig och folk runt omkring stannar upp och undrar vilka vi är. Kanske kan man ha mer reklam för WCT utanför biografen nästa gång, om vi får det. (Vi försökte det men tyvärr var trefflördagen en blåsig dag och informationen blåste bort. Red)
Avsnittsvisningen började med två ENT (Enterprise)- och ett TAS-avsnitt (animerade, alltså), där jag själv inte hade sett hela ”Azati Prime” – en glad överraskning. Efter pausen var det den första utlottningen för dagen då även jag, för Star Trek Databas, hade en särskild utlottning. Många ”nej” hördes när ”fel” lottnummer ropades upp och konferencieren gjorde sitt yttersta för att säga ”jo”. Dagen fortsatte med TOS (originalserien), TNG (Next Generation), DS9 (Deep Space 9) och VOY (Voyager), och jag slogs av hur roligt det är att gå på treff – det var länge sedan jag kände en sådan glädje. Alla som jag såg var på gott humör och gillade att visa det också. Det kändes som en nystart för föreningen att på nytt komma till centrala delarna av Göteborg. Även om Mölndal fungerade praktiskt och många drömmer sig tillbaka till Draken-tiden, så är faktiskt Bio Roy mer central än någonsin förr och med en mysig atmosfär som säkert smittar av sig på oss västkuststrekkers.

Korta reflektioner kring dagen:
Ny sponsor vid namn Levande Ljud – riktigt roligt – många priser har lämnats till utlottningar både för denna och kommande treffar! Kanske blir även H. of Sweden en ny sponsor (jajamensan! Red) – de sålde oavsett riktigt snygga t-shirts och har ju bidragit med häftiga tryck till WCTs t-shirt-shop.
TNG-besättningens första möte med borgerna var en riktigt seg historia – hur kan man kalla till konferens stup i kvarten för att lösa akuta problem…
Hur många WCT:are syntes egentligen på väg till och från matsponsorn Burger King? Mer än ett vulcan-liknande ögonbryn höjdes när vi gick i trupp på Avenyn.
En catalansk medlem rapporterade att han för flera år sedan hade missat ett e-brev från Roger Nygard om att få komma med Denise Crosby till Göteborg för inspelning till ”Trekkies 2”.

Med önskan om att få komma tillbaka snart igen!

Peter Rydén, som snart blir medlem i WCT (än så länge TSS #140)
vic@trekkers.se

Schema

ENT 2:26 The Expanse
ENT 3:18 Azati Prime
TAS 1:12 The Time Trap

TOS 1:09 Balance of terror
TOS 2:06 The doomsday Machine
TNG 3:15 Yesterday’s Enterprise

TNG 2:16 Q who
DS9 4:01 The way of the warrior part I
DS9 4:02 The way of the warrior part II

DS9 6:05 Favor the Bold part I
DS9 6:06 Sacrifice of angels part II

VOY 3:26 Scorpion part I
VOY 4:01 Scorpion part II

Datum: 
5 september, 2009
Lokal: 
Bio Roy