Star Treff 50: Diseases

Treffrapport

En regnig och blåsig söndag i november var det skönt att få gå och sätta sig i en mörk biosalong på Avenyn för att ägna en dag åt Star Trek.

Det blev en lugn start på dagen när kassan öppnade klockan nio – så lugn faktiskt att när den första medlemmen dök upp på plats strax efteråt fick han en spontan applåd av de medhjälpare och styrelsemedlemmar som fanns på plats i foajén. Det kom dock snart fler medlemmar och när klockan närmade sig tio minuter i tio kom i vanlig ordning den stora anstormningen och orsakade köbildning vid entrékassan.

Under tiden gjordes affärer inne biosalongen där shoppen, First Ferengi, håller hus nuförtiden. Biljetterna för utlottningarna gick åt som smör i solsken, vilket kanske inte var så konstigt när man såg vad som fanns på vinstbordet. Bl.a. fanns där muggar med tryck från Wrath of Khan och Undiscovered Country från Dolores, säsongsboxar av bl.a. Chuck och Torchwood från Warner bros., roliga t-shirtar från nya sponsorn BeastWear och mycket mer.

Det blev många olika sjukdomar från olika håll under dagen. Galaxen kan verkligen bjuda på både det ena och det andra i virusväg, dessutom finns det mutationer, ”allergier” och mycket mer. Man förstår att det finns en anledning till att virus och bakterier har överlevt i flera miljarder år i de mest konstiga miljöer. Det är ju även dessa organismer som står för de spår av liv vi (hittills) har funnit på andra planeter. De är små livskraftiga rackare!

Konferencier Magnus Hedqvist tyckte dock att det var lite konstigt att föreningen inte tillhandahöll möjligheten att vaccinera sig mot svininfluensan under treffen. Med det temat borde det ju ha varit givet… kanske nästa gång en pandemi sveper fram (när det enligt hans resonemang väl borde vara dags för hamsterinfluensan, hittills har vi ju stött på fågel- och svindito…).

Dagens andra filmpass inleddes med en trailer för treffen där vi fick se ett antal personer på väg mot en nysning – samt resultatet av densamma. Det var en komisk, men inte alltför trevlig syn. Jag kan lova att jag även fortsättningsvis kommer att vara mycket noga med att nysa (och hosta) i armvecket för att skydda mina medmänniskor!

Annars fanns det mycket att se under dagen både på bioduken och i lokalen. Den som tog sig tid att mingla inne i salongen under rasterna kunde passa på att titta på den vitsiga Fan-artutställningen där man kunde se Neelix ketchup och Kes cottage cheese. Kanske inte de vanligaste varumärkena i affärerna – fast de såg ändå konstigt bekanta ut…

Dessutom dök sminkören Jonas Wolcher upp under eftermiddagen och hann ordna både blodiga skärsår och horn på villiga medlemmar ute i foajén.

Vinnarna hopades under dagen och det var många som gick hem med roliga och intressanta vinster och trivian fann sin vinnare i form av Anders Vänerbo som kunde gå hem med en hel del olika vinster från våra sponsorer.

Kort sagt blev det alltså en mycket lyckad dag med många glada och nöjda medlemmar – och förhoppningsvis är det ingen av oss som blir alltför sjuk efter denna dag.

Louise Löwenspets
kira@trekkers.se

Schema

ENT 3:03 Extinction.
Jakten på Xindi leder Enterprise till en planet där landningsteamet blir utsatta för ett virus som snabbt omvandlar dem till en annan art.

ENT 3:05 Impulse
Enterprise stöter på ett vulcanskt skepp, som de först tror är övergivet i ett asteroidbälte. Det visar sig dock vara något mycket värre som har drabbat besättningen – står T’Pol på tur?

TAS 1:17 The Pirates of Orion
En sjukdom som är lätthanterlig hos människor, men dödlig för vulcaner har haft ett utbrott på Enterprise. Spock drabbas och jakten på det mycket sällsynta botemedlet inleds. Tyvärr dyker det upp pirater på vägen.

Paus 30 min 12:00-12:30

TOS 2:11 The deadly years
Enterprise kommer till en koloni som de först tror är övergiven. Det visar sig dock snart att det istället är så att kolonisterna har drabbats av accelererat åldrande. Snart inser de även att hela landningsteamet också är drabbade.

TNG 4:18. Identity Crisis
Fem år tidigare befann sig LaForge på USS Victory när de utredde försvinnandet av 49 kolonister på Tarchannen III. Nu har flera besättningsmedlemmar från Victory övergett sina poster för att återvända till Tarchannen III.

Paus 60 min 14:00 – 15:00

DS9 1:05 Babel
Den gamla cardassiska stationen är inte i toppform. O’Brien och hans team har fullt upp med att hinna reparera allting vilket verkar ha blivit för mycket för honom när han drabbas av afasi. Dr Bashir inser dock när fler besättningsmedlemmar drabbas att det inte kan vara så enkelt.

DS9 4:24 Quickening
Dax, Bashir och Kira kommer till planeten Teplan där en sjukdom konstruerad av Dominon har härjat de senaste 20 åren. Den är alltid dödlig – något som Bashir inte kan acceptera.

Paus 15 min 16:30 – 16:45

VOY 1:05 Phage
Neelix förlorar sina lungor och besättningen stöter för första gången på vidiierna och den sjukdom, ”phage”, som de lidit av i flera tusen år.

VOY 7:05 Critical Care
Doktorn har blivit kidnappad och tvingas jobba på ett sjukhus med konstiga regler för vem som ska få vård.

Datum: 
22 november, 2009
Lokal: 
Bio Roy