Star Treff 53: Archaeology

Treffrapport

Jag hade väntat så länge och nu var det dags. Star Treff och för första gången på 5 år gick jag som en vanlig medlem och inte styrelsemedlem. Jag hade inte koll på allt som hände och det kändes bra. Jag har sett fram emot att släppa allt ansvar och bara gå och sätta mig i biomörkret och njuta av det vår styrelse och våra medhjälpare åstadkommit, Star Treff på Roy. Eftersom det var kostymtävling gällde det att klä upp sig lite extra. Jag kände att det var lite lite med bara en blå TOS-klänning så dagen till ära bestämde jag mig för att jag också skulle ha trillprickar. Trillprickarna tog sin lilla tid att måla på så vi hann inte komma i tid till första visningen men jag hörde att det hade varit en del folk och att det var kö ut på Kungsportsavenyn. Styrde stegen mot 7 eleven för lite frukost (där kassakillen fick WCTs uppgifter för han var ett stort Star Trek fan) och hann se Google-cykeln köra förbi när vi kom ut. Har vi tur fastnade några kostymklädda trekkers utanför Roy på bilderna. Vi får hålla utkik på Google maps när de har uppdaterat sina bilder.

Det fanns som vanligt en massa pratsugna trekkers i entrén så vi satte oss ner och uppdaterade oss om vad som hade hänt sedan vi senast träffats, vilka filmer hade setts och vilka böcker hade lästs. Dessutom pågick det ett intensivt arbete från Karin My Andersson att få ordning på sin Borgdrottningkostym och Anders Nords Neelixkaraktär. Det kändes som om det skulle bli en intressant kostymtävling senare under dagen. Första pausen och fler trekkers minglade ut i entrén, många i uniform. Jag tog mig in för lite mingel i biosalongen och för att köpa mig två lotter, något jag också sett fram emot i så många år. Jag har som styrelseledamot i fem år dräglat över alla fina priser jag hållit i min hand men inte kunnat vinna. Vi har verkligen bra sponsorer som skänker oss så fina saker. Jag tittade på de fina tröjorna Predrag hade med sig men valde att vänta med en tröja denna gång och köpte mig ett underbart läckert USB-minne med WCT-logga på. Kärlek från första ögonkastet må jag säga. Dessutom praktiskt för jag behövde få med mig fotona från treff-fotograferna (denna gång Michael Pettersson och Erik Hornebrant och något enstaka foto från mig) för att lägga ut på hemsidan.

Jag och mitt sällskap Data (Johan Ahlberg) fick tag på en myssoffa längst bak i salongen och konferencier för dagen Erik Hornebrant satte igång lotteridragning med Karin Hallgrens hjälp. Jag höll stenhårt i mina lotter och ville så gärna ha en keps från Activision. Såg Karins hand leta runt i doktorshatten och dra upp lotter men andra lyckliga vinnare fick kepsarna. Nåja, fanns flera priser att hoppas på men tyvärr fick jag tillslut inget annat med mig hem än mina fina lotter. Vi ställde oss upp, pekade mot engineering, sa de hemliga orden, ljuset släcktes ner och visningen satte igång med Turnabout Intruder (TOS). Jag satt och fnissade åt Shatners prestation och hur Kirk satt och filade naglarna för att visa oss tittare att det egentligen var kvinnan Dr. Janice Lester i hans kropp. Härligt mysigt TOS-avsnitt. Sedan det jag väntat på, Picard och hans arkeologiska äventyr. Ett avsnitt blev det innan det var dags för den längre pausen.

Mat! Ok, WCT hade fått en fin rabatt på Burger King om man visade upp sitt medlemskort men jag ville ha kinamat. Så jag i min TOS-klänning och trillprickar och min pojkvän i Data-sminkning tog oss ner på Engelbrektsgatan för en kinakrog vi visste fanns där för att hämta med mat. Vi blev tutade på och visade fingrarna, alltså vulcanhälsningen, tre gånger på den korta färden. Härligt att så många är medvetna om Star Trek. Efter pausen blev det kostymtävling! Jag ställde upp i tävlingen utan några egentliga vinnarambitioner men det är så mycket roligare om det är många som står där nere framför bioduken och visar upp sina kreationer. Sju ställde upp i kostymtävlingen och det stod till sist mellan tre personer, Data, Borgqueen och Neelix där Anders Nords Neelix till slut vann och han gick iväg med famnen full med priser. Efter lite fler utlottningar blev det mer Picard i myssoffan i form av dubbelavsnittet Gambit del I och II och sedan min favoritkaraktär Q i Q-less.

Mer mingelrast där jag passade på att hälsa på engineering som sitter en trappa upp, utan tekniken hade det inte blivit mycket visning. Det är inte ett stort område där uppe men de har en härlig utsikt över Roy(al)-skylten ner eller upp längs Avenyn. Ner igen och nu var det dags för den rafflande triviatävlingen som stod mellan tre personer men Mikael Bjurström gick segrande ut ur striden, även han med ett fint vinnarpaket. Tror jag ska ställa upp nästa gång. Vill också vinna. :-) Sista dragningen och sedan ställa sig upp, peka och med ett gungande DIG! (alltså gräva på engelska) satte sista blocket med visning igång med DS9 och senare Voyager. Det var härligt att gå hem efter en hel dag med Star Trek och en och annan ny bekantskap. Vad jag älskar att gå på Star Treff!

Carina Berglund
Q@trekkers.se

Missade du treffen? Lugn det kommer snart Borg III.

Schema

ENT 2:23 Regeneration
TAS 1:14 The Slaver Weapon
TOS 1:05 The Man Trap

TOS 3:24 Turnabout Intruder
TNG 6:20 The Chase
TNG 7:04 Gamibit, Part I

TNG 7:05 The Gambit, part II
DS9 1:07 Q-less
DS9 4:09 The Sword of Kahless

VOY 3:23 Distant Origin
VOY 4:23 Living Witness

Datum: 
4 september, 2010
Lokal: 
Bio Roy