Star Treff 56: Tactics

Treffrapport

Att skriva treffkrönika, - hur svårt kan det vara egentligen? Förbaskat svårt har det visat sig!

Detta är mitt tredje försök och min tredje version. Först började jag på en krönika som beskrev allt arbete som styrelsen lägger ner innan en treff. Förberedelser som val av tema, infångande av bortsprungna sponsorer, tidningsvikning, adressetikettutskrift (det svåraste av allt faktiskt), hyresförhadlingar med biografägare och massa annat skojigt. Faktum är att den, som jag tänkt mig, inledande texten om styrelsens fantastiska bedrifter, tog överhanden och krönikan förvandlades till en regelrätt instruktionstext som borde ha haft titeln ”Så här lyckas du med din Star Treff – 39½ enkla steg till den perfekta treffen”. Med andra ord blev det inte bra.

Jag ville dock inte helt ge upp all text jag redan skrivit, så jag försökte mig på en förkortad version av inledningen från det första försöket så att jag sedan kunde komma vidare och börja berätta om själva treffen. Nu gick det inget vidare det heller. ”Så här lyckas du med din Star Treff – 26½ enkla steg till den perfekta treffen” fick den versionen heta.

Så nu sitter jag här med version III. Hur har det gått hittills tycker ni? – Förresten, svara inte!

Alltså treffen, Star Treff 56: Tactics.

Dagen som själva treffen inträffade på var den 21 maj 2011, platsen var som vanligt Bio Roy, men utanför, på Avenyn var det inte riktigt som vanligt.
Ungefär samtidigt som dagens första och sista Enterprise-avsnitt tog slut och dagens första och sista TAS-avsnitt började, kunde två gråhåriga herrar med långt skägg och reflexvästar observeras utanför biografen.
De båda gentlemännen (man får förmoda att de var sådana) gick från träd till träd med ett avspärrningsband efter sig. Vid varje träd verkade en liten diskussion uppstå om huruvida man skulle snurra bandet medsols eller motsols runt trädstammen. Oftast blev det motsols.

Något annat som inte blev riktigt som det brukar denna treff var det faktum att den långa lunchpausen placerats mitt på dagen, dvs. under lunchtid. Detta, som undertecknad med sina märkliga matvanor önskat sig i snart ett årtionde, blev nu äntligen verklighet eftersom det annars hade varit väldigt svårt att korsa Avenyn för att ta sig till vår trofasta sponsor Burger King. Ungefär samtidigt som många av treffbesökarna på uppmaning av konferencieren rumlade iväg mot Burger King gick nämligen starten för Göteborgsvarvet.

Konferenciern, som vanligt Magnus Hedqvist, påtalade just hur nödvändigt det var att denna treff besöka sponsorn Burger King eftersom de tagit in extra personal för vår skull. På uppmaning av Magnus ombads också medlemmarna att verkligen känna efter hur stolarna kändes i salongen och över huvudtaget tänka på Bio Roys kvaliteter och nackdelar eftersom vi till nästa treff kommer att testa en ny lokal -Bio Aftonstjärnan på Lindholmen! Frågan kommer ställas, vilken är bäst!?

Medan andra passet drog igång med en irrationell Kirk på Roys duk började det dra ihop sig ute på Avenyn. Undertecknad stod i nästan en timma och spanade efter två kompisar som skulle springa förbi, samt efter vår tröjsäljande medlem Predrag, vars varulager tillfälligt överlåtits till mig på grund av att hans demoniska chef (som jag förstod det) anmält alla underlydande till varvet. Kompisarna fick jag se nackarna på men Predrag dök inte upp innan Fringe-avsnittet började så honom fick jag inte nöjet att se komma stapplande.

Star Treff 56 var nämligen ovanlig även på det viset att vi visade annan sci-fi än Star Trek. Vi fick se tredje avsnittet från tredje säsongen av Fringe ”The Plateau” vilket visade sig vara en trevlig bekantskap. Skönt att veta att det finns en serie att titta på när jag är klar med DS9. (Om ni inte redan visste så har ni röstat fram en vice ordförande som inte ens sett säsong tre av DS9!).

Efter Fringe-avsnittet var det dags för kvällens andra och sista rast. Och undertecknad var tvungen att avvika eftersom den kära arbetsgivaren kallade. På paketcykel med hela Predrags varulager där fram, lyckades jag korsa Göteborgsvarvet i höjd med Stora Teatern och så var treffen över för min del. Därmed missade jag tyvärr de två maffiga dubbelavsnitten som visades under tredje passet. ”The Way of the Warrior” och ”Year of Hell”.

Vi ses på Aftonstjärnan den 3:e september kl. 10!

Ola Sandberg
Vice ordförande WCT
borg@trekkers.se

Schema

ENT 3:21 E²

På väg att använda en genväg för att möta xindi-rådet råkar Enterprise ut för en oväntad konfrontation.

TAS 1:16 The Jihad

Ett Mission:Impossible-liknande avsnitt där Kirk och Spock rekryteras till ett hemligt uppdrag.

TOS 1:10 The Corbomite Maneuver

Enterprise befinner sig i outforskad rymd när de mot förmodan stöter på ett annat skepp.

 

► Paus ca 60 minuter

 

TOS 3:02 The Enterprise Incident

Kirk beter sig irrationellt och beordrar Enterprise in i den romulanska neutrala zonen.

TNG 1:09 The Battle

Ett ferengi-skepp kommer med gåva till Picard, men det är inte så välment som det verkar.

TNG 3:15 Yesterday's Enterprise

En tidsreva påverkar historien ända fram till Enterprise-D:s tid.

Fringe 3:03 The Plateau

Ett flertal till synes slumpmässiga och orelaterade olycksfall utreds av Fringe-teamet.

 

► Paus ca 30 minuter

 

DS9 4:01 The Way of the Warrior, Part I + II

En klingonsk flotta anländer till Deep Space 9 och Sisko rekryterar Worf för att ta reda på deras egentliga syfte.

VOY 4:08 Year of Hell, Part I

Voyager hamnar mitt i en tidskonflikt som orsakar stor förstörelse.

VOY 4:09 Year of Hell, Part II

Kampen för överlevnad fortsätter. Chakotay jobbar på sitt håll för att kunna återställa Voyager till ursprungligt skick.

Slut ca kl 20:00

Med reservation för eventuella ändringar

Datum: 
21 maj, 2011
Lokal: 
Bio Roy