Star Treff 58: The Forgotten Ones

Treffrapport

The Forgotten Ones (eller Indeed The Forgotten Ones)

Treffen började en timme tidigare än vanligt eftersom vi måste lämna plats för kvällens filmer på Roy, kl 09.00 med andra ord. Vi påmindes av konferencier Magnus att nästa Treff innehåller både fanarttävligen och årsmötet. Vi var ett litet men naggande gott gäng som entusiastiskt ropade Engage inför dagens filmstart. En ny trailer såg sitt ljus, filmad av styrelsen och heroiskt ihopredigerad av Joakim. Avsnittet TOS The Empath var en intressant överraskning. Eftersom det var så länge sen jag såg det, hade det helt fallit ur minnet. Jag somnade... Det har jag inte gjort sen jag bevistade den gigantiska 16-timmars Treffen om The Dominion på Draken år 1998. Då knappast av att vara uttråkad. Snacka om att TOS Spock’s Brain har en stark rival om första platsen som det tråkigaste TOS-avsnittet! I nästa avsnitt TNG The Vengeance Factor fick tryggisen Jean-Luc Picard än en gång visa vilken framgångsrik medlare han är. Han får nycklarna till min lägenhet anytime.

På en solig Aveny gick vi sedan ut och åt lunch på Burger King. Där hade vi sedvanlig rabatt på burgare. Undertecknad passade även på att inhandla en smaskig muffins i närheten. Gick även förbi den legendariska korvmojen och noterade kvarvarande blommor och kärleksbrev till densamme. Nu är den riven, men ska ersättas om jag är rätt underrättad.
Under devisen Make it so, och ny konferencier Erik, startade sen Engineering nästa filmblock. Under några avsnitt med The Next Generation-gänget lotsades vi igenom genetisk perfektion och sen Worfs moraliska dilemma. Låta sonen se honom skadad? Svårt val för en klingon, lättare för en människa.
Efter rasten ropade vi On screen och satte oss tillrätta för att fortsätta åtnjuta trek. Inget hände. Vi ropade On screen igen. Och igen. Och klappade händerna. Och si, då fungerade plötsligt tekniken. Eller var det Engineering som ville ha lite extra uppmärksamhet månntro?
Dagens avslutades med två avsnitt av arten hjärnkontroll från Voyager. I avsnittet Remember får B´Elanna uppleva en annan persons drömmar om en kärlekssaga som slutar tragiskt. I Memorial påverkas hela besättningen av krigets fasor när de kommer nära en planet med sådana erfarenheter. Starkt slut där Janeway tar beslutet att laga sändaren så att de hemska upplevelserna fortsätter att föras vidare till eftervärlden. Det är inte utan att man tänker att jorden borde upprätta ett antal.

Vinnare av fina priser under dagen var:
Niklas Johansson, Andreas Jigdal, Karin Mossberg, Erik Kirsch, Arvid Granat, Maria Golda, Anneli Alvestorm, Toomas Aadli, Eva-Lotta Mattiasson, Andrea Eliasson, Pia Steen samt Anders Vänerbo.

Till min glädje vann alltså även jag en bok och en t-shirt.

Pia Steen

janeway@trekkers.se

Schema

ENT 3:15 Harbinger
TOS 3:12 The Empath
TAS 2:05 How Sharper Than a Serpent's Tooth
TNG 3:09 The Vengeance Factor

Lunch till 13:00

TNG 5:13 The Masterpiece Society
TNG 5:16 Ethics

Paus till 15:00

VOY 3:06  Remember
VOY 6:14 Memorial

Ca:16:45 Slut

Datum: 
12 november, 2011
Lokal: 
Bio Roy