Star Treff 60: The Great Dictators

Treffrapport

Då redaktören hade legat rejält sjuk under veckorna före treffen hade ingen tillfrågats om att skriva treffkrönika. Detta löstes dock genom att delar av styrelsen ställde upp med sina minnen från treffen. Här får vi alltså läsa vad tekniken, vice ordföranden och kassören sysslade med under delar av dagen.

Tekniken:
Lördagsmorgon och åter igen dags för treff, den här gången med temat "The Great Dictators". Vi skulle under en dag få stifta bekantskap med olika tolkningar av det kanske inte helt ideala styrelseskicket med en envåldshärskare, ofta lite galen. Styrelsen samlades som vanligt lite tidigare för riggning och förberedelser inför treffen. Vi i Engineering var lite extra nervösa den här gången, då vi inte haft möjlighet att rigga utrustning under fredagskvällen som brukligt är.

Som tur var fungerade det mesta, och med endast några smärre missöden uteblev paniken. När Ten Forward dessutom levererade Janeways favoritdryck såväl som varma mackor var stämningen på topp. Något som tyvärr inte fungerade var de av årsmötet efterfrågade undertexterna. Detta konstaterades dock en kvart innan visningen började, så det blev lite ont om tid för att informera om detta. Till nästa treff ska vi göra ett nytt försök för att få undertexterna att fungera och med riggning på fredagen kan vi gå ut med information under kvällen huruvida avsnitten kommer ha text eller inte.

Viktor Ahlqvist
s31@trekkers.se

Vice ordföranden:
För min del började lördagsmorgonen betydligt senare än för föregående skribent. (Vilket givetvis berodde på att min fredagskväll tog slut strax innan de flesta andras lördagsmorgon började). När jag kom till Möllan var allting redan uppdukat och igång. ”Skönt att allt fungerar även utan vise ordföranden”, tänkte vice ordföranden.
Tjugo sekunder senare stod jag bakom försäljningsdisken och förberedde varma mackor för brinnande livet tillsammans med Helena K. På senaste styrelsemötet hade någon nämligen kläckt idén att vi skulle servera varm mat på kommande träff. Det blev faktiskt en succé! Mycket troligt tack vare WCT:s hemliga, patenterade, ekologiska specialingrediens.
När lunchruschen hade lagt sig sjönk jag ner i närmaste stol för att pusta ut och blev genast överfallen av Jonas Wolcher. Jag hade råkat sätta mig i hans sminkstol och innan jag han säga ”ohnejherregudsötejesus” vart jag förvandlad till trill, eller snarare halvtrill eftersom jag bara hade fläckar på ena sidan. Det blev riktigt snyggt faktiskt. Så snyggt att jag behöll en del av dem när jag senare på kvällen började min arbetsdag på spårvägen.
Jonas Wolcher, som till vardags sysslar med zombier och kontraktsmördare, lovade att komma även nästa treff med avsikten att förvandla mig till borg. (Vilket ju kanske inte stämmer så bra med nästa treffs tema ”Democracy”, men det tänker jag inte tänka mer på nu. Eller

Jag var alltså tvungen att lämna treffen tidigt för att åter ta kaptensrollen över 40 ton plåtburk på räls. Men jag tyckte att treffen var en av de trevligaste på länge eftersom det hände mer ute i foajén än på länge. Förutom Jonas Wolchers sminkning fanns ett bord där det spelades Star Trek-Monopol och Predrag var där med sina fina tröjor.

Ola Sandberg
borg@trekkers.se

Kassören:
Min Treff-dag började som vanligt i entrén där jag med giriga händer tog hand om medlemmarnas pengar som snabbt lades i min... jag menar föreningens, kassa. Tyvärr var många av besökarna inte där för att titta på Star Trek utan för att se på dansuppvisning i salen brevid, och trots att vi fick hjälp av en borg vid dörren fortsatte folk att gå fel.

Resten av dagen gick sedan för min del ut på att vakta pengarna. Då jag tyvärr hade glömt min phaser hemma kan ni säkert förstå att jag var extra orolig och jag ber om ursäkt om jag kanske använde lite övervåld när en del medlemmar kom för nära kassan. Jag fick tidigt lära mig att man aldrig ska lita på någon, allra minst klingoner.

Kvällen förflöt utan några större incidenter och när Möllan utrymts var det dags för styrelsen att sanera salongen. Min förhoppning var som alltid att hitta tappade mynt eller andra värdesaker men till min förskräckelse kom jag istället i kontakt med vad jag först tolkade som en ny livsform. Den såg ut som en slemmig gulbrun, lite avlång, jätteamöba. Då den inte rörde på sig antog jag att den var död, troligtvis ihjältrampad, så jag vågade mig närmre för att undersöka. Det visade sig vara en mosad banan som någon lämnat kvar och den avlägsnades med mycket torkande och stort besvär. Sen var det dags att släcka och gå hem.

Emma Nordström
vash@trekkers.se

Schema

ENT 4:01 Storm Front, Part I
ENT 4:02 Storm Front, Part II
TOS 1:22 The Return of the Archons

ca 30 min paus

TOS 2:23 Patterns of Force
TOS 3:10 For the World Is Hollow and I Have Touched the Sky
TNG 4:21 The Drumhead

ca 60 min paus

TNG 7:01 Descent, Part II
Doctor Who 6.08 Let's Kill Hitler
DS9 2:23 Crossover

ca 30 min paus

DS9 4:20 Shattered mirror
VOY 3:10 Warlord
VOY 5:10 Counterpoint

Datum: 
5 maj, 2012
Lokal: 
Biograf Möllan