Star Treff 62: Death and destruction

Insläppet börjar kl 09.00, visningen börjar kl 10.00 och håller på fram till ca 22.00.
Inträde: 140 kr, 70 kr om du har Star Trek-uniform.
Barn under 15 år kommer in för halva priset i vuxens sällskap.
Medlemsskap i WCT, TSS eller Stockholm trekkers krävs. Medlemskap i WCT kan lösas på plats för 140 kr.
Avsnitten visas utan textning. Det kommer att finnas ett café med försäljning av kaffe, bullar, mackor och liknande.

Treffrapport

Död och förintelse, såklart sagt med en sådan där låg domedagsfilmröst för bästa effekt, skapar en skön rysningseffekt längs ryggraden. Jag vet inte varför men många av oss människor tycker om att bli så där lite lagom skrämda. Att nätt och jämt balansera på rätt sida av gränsen till det genomförbara. Nu menar jag inte värsta sortens adrenalinjunkies (de är inte riktigt kloka) utan oss vanliga dödliga. Vi som föredrar att sitta trygga hemma i soffan, inrullade i en fluffig filt med en kopp varm choklad inom räckhåll (eller en kanna kaffe om man är lagd åt det hållet) och titta på när andra balanserar på gränsen till död och förintelse. Eftersom vi inte bara uppskattar att känna den där lilla spänningsrysningen utan också är smarta nog att överlåta åt någon annan att utsätta sig för faran.

Död och förintelse i Star Treks universum sprids inte bara av arga klingoner med inslag av borger, det finns många fler som vill hjälpa till. På treffen fick vi bland annat uppleva Pah Wraiths och en förklädd cardassier, den galne tidsmanipuleraren Annorax i ett av mina favoritdubbelavsnitt, Year of hell, och en hel bunt romulaner i den suveräna filmen Nemesis. När de olika raserna som förekommer i Star Trek inte räcker till för att orsaka förödelse har vi elakartade naturfenomen i form av elektriska sandstormar som i ENT-avsnittet ”The Forge” och som sista utväg kan ju folk alltid ställa till det alldeles helt på egen hand med biologiska vapen eller virtuella krig som ändå orsakar riktiga dödsoffer. I DS9-avsnittet ”Armageddon Games” hittar vi också en av mina topp 10 favoritreplikväxlingar, precis i slutet mellan Miles och Keiko.

- You know, I wouldn’t mind a cup of coffee right now.
- Miles, you never drink coffee in the afternoon.
- Sure I do.
- You do?
Vet man inte varför detta är så bra får man sätta sig och titta på avsnittet.

På den här treffen hade vi också kostymtävlingen och vann gjorde Karin Mossberg som klätt ut sig till en fager TOS-kvinna. Enkelt och genialiskt. Vilket bevisar att man relativt enkelt kan klä ut sig till kostymtävlingarna. Så se nu till att gå igenom garderoben där hemma inför nästa tävling så hittar ni säkert någonting!

Nu vill jag ju inte skryta (host, host, hrm) men undertecknad lyckades äntligen vinna trivian! Den tjusiga Star Trek-kalendern som var en del av vinsten kommer att få hänga bredvid min säng så att det sista jag ser på kvällen innan jag somnar och det första jag ser på morgonen när jag vaknat är något ur Star Trek. Aahhh, underbart.

Tyvärr har jag lagt märke till att det kommer färre och färre folk på treffarna nu för tiden. Vad beror det på? Tycker ni att det är för tråkiga teman? Fel lokal? För lite applåder? Något annat? Om det finns några konkreta skäl till varför ni inte går på treffarna och det är något som kanske går att ändra på så måste ni tala om det! Låt inte föreningen dö ut!

Live long and prosper.

Maria Bylund
kehleyr@trekkers.se

Schema

09.00 Insläppet öppnar
10.00 ENT 2.26 The Expanse
ENT 4.7 The Forge
TOS 1.23 A taste of armageddon
Paus, 30 min
12:50 TNG Star Trek Nemesis (film)
DS9 Armageddon game
Paus, 80 min
16:30 DS9 The changing face of evil
VOY Year of Hell (första delen)
Paus, 20 min
18:20 VOY Year of Hell (andra delen)
Odyssey 5 Pilot
ca 21:05 Treffen slutar

Datum: 
3 november, 2012
Lokal: 
Biograf Möllan