Star Treff 67: Panic!

Insläppet börjar kl 09.00, visningen börjar kl 10.00 och håller på fram till ca 22.00. Inträde: 140 kr, 70 kr om du har Star Trek-uniform. Barn under 15 år kommer in för halva priset i vuxens sällskap. Medlemsskap i WCT, TSS eller Stockholm trekkers krävs. Medlemskap i WCT kan lösas på plats för 140 kr. Avsnitten visas utan textning. Det kommer att finnas ett café med försäljning av kaffe, bullar, mackor och liknande.

Treffrapport

Bara för att jag är så mån om att få till en riktigt bra krönika från Star treff 67: Panic har jag väntat så länge det bara är möjligt med att skriva den. Så nu sitter jag här med ren och skär panik vid blotta tanken på vad redaktörskan kommer göra med mig om jag inte får klart den här texten ganska så omedelbart. Helst i förrgår och ännu hellre för en månad sedan. Kort sagt p-a-n-i-k!

För krönikörens del började treffpaniken redan dagen innan treffen. Då skulle det bakas bullar, rullas kubformade gröna chokladbollar och grävas fram kaffetermosar till treff-fiket. Dessutom skulle det bakas semlor med stjärnformade lock och florsocker med Star Trek-logga på. Det var dock inte på grund av allt detta som krönikören fick panik. Det var för att krönikörens syster plötsligt dök upp och erbjöd sig att hjälpa till. Herregud! Syskonen Sandberg i samma lilla kök på samma gång! Blotta tanken på vad som hände förra gången detta inträffade och krönikörens panik var både äkta och skär.
Nåväl, när hjärtklappningen tillslut började avta insåg krönikören att blixten ju knappast kan slå ner två gånger på samma ställe och beslöt sig för att utmana ödet. Det gick faktiskt riktigt bra. Paniken avtog allt eftersom bakandet framsteg.

På treffdagen infann sig sålunda krönikör med syster på Bio Möllan strax efter kl 08.00 fullastade med bakverk och andra fika-attiraljer. Krönikören var dock tvungen att kyssa marken när han kom fram eftersom han gått med på att systern skulle få övningsköra hela vägen till Möllan i utbyte mot att hon skulle gå med på att följa med. Paniken hade infunnit sig redan vid första ”SE UPP FÖR G-U-P-P-E-T-!-!-!” och inte lagt sig förrän bilen i princip inte tog upp mer än en parkeringsruta utanför Möllan.

När krönikören kramat klart asfalten på parkeringen var det dags att gå in med grejorna. Ganska direkt när vi kommit innanför dörren fick vi höra av en panikslagen enginering-medlem att vi inte hade fått någon nyckel till maskinrummet. Tydligen hade Möllan fått för sig att vi bara skulle hyra salongen, inte tekniken. Ny panik. En panik som höll i sig ända tills en ganska yrvaken maskinist kom och lämnade en nyckelknippa strax innan visningen skulle börja. När allting äntligen lugnat ner sig och visningen var igång fick krönikören äntligen uppleva en hel timma utan minsta lilla tendens till panik.

Plötsligt insåg krönikören dock att det nog fanns någon sorts panik i maggropen ändå, en panik som växte sig starkare ju närmare årsmötet det blev. Tänk om mötet inte skulle ge avgående styrelse ansvarsfrihet!? Tänk om krönikören inte skulle bli omvald!? Den härgången var paniken obefogad. Årsmötet gick väldigt snabbt och lätt. Bara några minuter från föreningsrekordet. Publiken ville tydligen hellre se på Star Trek än på styrelsen. Något skymfad över detta drogs ännu ett pass igång av att hela salongen som vnaligt ställde sig upp, pekade på enginering.

Ute i foajén fanns som vanligt Predrags t-shirtförsäljning och lotteri samt ett gäng glada trekkers att prata med om man behövde lugna ner sig från paniken som ständigt flimrade på Möllans duk. Även omdet nästan var avslappnande att se på de olika mer eller mindre panikartade situationer våra favoritbesättningar råkade ut för under dagen oavsett om det rörde sig om ”spöken” eller konstiga utomjordingar som utförde experiment.

Inför sista passet som bestod av filmen ”Liftarens Guide till Galagen” av en viss Douglas Adams (som förövrigt sägs ha skrivit samtliga sina verk under dödshot från sin förläggare, krönikören förstår honom precis) hade hela personalstyrkan (styrelsen, samt krönikörens syster) så gott som möjligt städat klart i foajén eftersom ingen ville missa filmen av panikens mästare.

Efter en mycket trevlig avslutning på treffen och diverse salongsstädning slappnade krönikören äntligen av. Skönt. Nu var allt över. Varpå krönikörens syster bad att få bilnycklarna. Ny P-A-N-I-K-!

Vi ses på Capitol den 24 maj!
 

Ola Sandberg
borg@trekkers.se
 

Reds anm. Inom WCT har vi aldrig utövat dödshot för att få in treffkrönikor i tid, bara vinkar om att skribenten skulle passa bra i rött.

Schema

10:00 ENT 1.4 Strange new worlds
10:45 TOS 1.14 Balance of terror 
11:35 TNG 1.26 The neutral zone
12:25 LUNCHPAUS
13:30 Årsmöte
14:45 TNG 2.2 Where silence has lease
15:30 DS9 5.24 Empok Nor
16:15 PAUS
16:45 DS9 7.13 Field of fire
17:30 VOY 2.21 Deadlock
18:15 VOY 4.7 Scientific method
19:00 PAUS
19:30 Liftarens guide till galaxen
21:20 SLUT

 

Datum: 
15 februari, 2014
Lokal: 
Biograf Möllan