Star Treff XX: Captain's Table

Treffrapport

Min dag började på vandrarhemmet i Masthugget i ett regnigt Göteborg. Under promenaden till Järntorget och Draken önskade jag mig trumpet ett paraply. Väl framme genomfors jag av den vid det här laget så välbekanta känslan av glädje. Jag är på Draken och det är dags för en Treff! Jag ska ropa ut tiden då och då - ”15 minuter kvaaar!” - till andra medhjälpare för att hålla reda på när vi öppnar!

Att dagens tema ”Captains Table” utövar en lockelse på trekkers stod snart klart. Foajén fylldes så snart de har kommit förbi de omutliga ferengerna på nedre botten. Jag skymtade en underlig varelse som såg ut att flyta fram på golvet. Den verkade bekant… Som brukligt började dagen med TOS-avsnitt och följdes av TNG, DS9 och VOY.

TOS-avsnittet Turnabout Intruder är ett riktigt höjdaravsnitt som fick undertecknad att mysa i stolen. Dagen fortsatte med fantastiska avsnitt, trevligt mingel, shop-tittande och köpande, hamburger-ätande och utlottningar av priser från våra trogna sponsorer.

Jag fördrev en stund med föreningens eminenta affischmakerska Johanna Wojtyla och så småningom led dagen mot kvällen.

Det var dags för kostymtävlingen - och den underliga varelsen är med! Det var en otrolig skapelse med ”bubblor” och tjusiga färger. Utan någon större svårighet vann alltså Hortan både tävlingen och allas vår beundran.

Så dags för Voyager-avsnitt. Både Equinox och Unimatrix Zero var otroligt bra; Equinox för att den visade att alla inte alltid klarar av att vara så Star Trek-präktiga och Unimatrix Zero för att det trots allt verkar finnas ett hopp för dem som har tvingats bli borger.

Sist men inte minst – Enterprise! En serie som långt innan den kom var föremål för heta diskussioner. Går det att göra en serie innan den första serien?

En skön trek-dag var till ända. Det var dags att gå hem och fortsätta att drömma mig bort bland natthimlens stjärnor.

Pia Steen

Schema

TOS The Ultimate Computer
TOS Wink of an Eye
TOS The Mark of Gideon
TOS Turnabout Intruder

30 min paus

TNG Captain´s Holiday
TNG Devil´s Due
TNG Lessons
TNG Attached

60 min paus

DS9 For the Cause
DS9 For the Uniform
DS9 Blaze of Glory
DS9 Far Beyond the Stars

30 min paus

VOY Equinox part I
VOY Equinox part II
VOY Unimatix Zero, Part I
VOY Unimatrix Zero, Part II

ENT Broken Bow (piloten till Enterprise)

Datum: 
6 oktober, 2001
Lokal: 
Draken