Swedish Trekkers dag på Tekniska museet i Stockholm

Treffrapport

En grupp förväntansfulla medlemmar från WCT - Swedish Trekkers mötte upp på fredagen för att åke till Stockholm och se utställingen "Federation Science" på Tekniska Museet. På bussen sydde man uniformer, kollade avsnitt och diskuterade Star Trek. På lördag morgon utanför museet träffade vi en grupp Stockholmbaserade Swedish Trekkers.

Karin vek papper för triviatävlingen medan Anita och Pia poserade för kameran. Innan museet öppnade för allmänheten fanns lite tid för oss att kolla in utställningen för oss själva.

En Klingon slogs med en Federationsofficerare i ett hörn medan folk väntade på att få komma in. Vi delade ut triviafrågor till besökarna, och det var många som tog chansen att testa sina trekkunskaper.

Efter ett tag blev vi hungriga och som tur var hade "The Mess Hall" öppet, men tyvärr var Neelix på ett s k away mission.

Dagen förgylldes även med visningar av Star Trek-avsnitt och avslutades med prisutdelning för vinnarna i trivia- och kostymtävlingen. Lorry Junholt och Christian Lynghammar vann triviatävlingen, och Sandor Hegedüs från Stockholm Trekkers vann kostymtävlingen för sin paraduniform från "Insurrection," delvis motiverat av hans välpolerade skor! Ett hedersomnämnande gick till "Naomi," Klingonen och Peter Söderlund (som också hade sin paraduniform på sig).

I allt en mycket trevlig dag med många glada besökare. Hungriga men nöjda äntrade vi vår egen "Enterprise NCC 1701" (bussen) tillbaka mot Göteborg.

Anita Thåström

Datum: 
22 mars, 2002