WCT på Scandinavian Sci-fi, game & film convention 2004

Treffrapport

 

Vi deltog i Scifi-mässan i Göteborg 13-14 mars 2004

WCT - Swedish Trekkers monter var välbesökt under de båda mässdagarna. Vi lyckades assimilera flera nya medlemmar. Det kunde möjligen bero på den trevliga monterpersonalen eller kanske det oemotståndliga erbjudandet som förutom medlemskap även inkluderade WCT-pin och ett par goda combadge-kakor. Ett bra paket, om vi får säga det själva. Inte ens David Prowse, Darth Vader, kunde låta bli att mumsa i sig en Star Trek-kaka. Han fick även en WCT-pin som han säkert blev glad åt.

Höjdpunkten var när Patrik och jag fixade en ny hedersmedlem - John Rhys-Davies - som tyckte det var kul att två "trekkies" ville ha hans autograf. Han signerade ett foto av sig som Leonardo da Vinci i Voyager med orden "Live long and prosper". Mycket passande tyckte vi och Patrik tackade skådisen som för alla Sagan om ringen-fans är känd som Gimli. En ära att få honom som medlem. John var en mycket trevlig person som tog sig tid att prata med alla som ville ha autograf och på söndagkvällen när vi packat ihop vår monter och var på väg ut satt han fortfarande och signerade foton.

Det var verkligen en höjdare att jobba i montern och prata med Star Trek-intresserade. Man fick svara på alla slags frågor och le mest hela tiden men många var genuint intresserade av vår förening och Star Trek. Tavlorna med bilder på alla kostymklädda "aliens" från våra treffar gjorde stor succé. Helt klart var att många var ute efter Star Wars-prylar så de rusade förbi vår monter, men sen kom de tillbaka för att äta lite kakor, kolla på vår video med Star Trek-trailers och prata med oss. Många tog foto på oss och t o m på min inramde Kate Mulgrew-autograf. Vår Romulan Ale väckte också visst intresse och Sev Trek tyckte många var kul - men man fick förklara att det var en Star Trek-parodi.

Flera blev lite sugna på en egen uniform och vi rekommenderade dem att komma på nästa treff då de kan beställa en figursydd uniform av vår sömmerska.

Vi blev kompisar med våra grannar i montrarna bredvid och en av dem blev så intresserad att han blev medlem!

Kolla in officiella webbplatsen för Scandinavian Sci-fi, game and film convention: http://www.scifiworld.se/

16 mars 2004
Anita Thåström

 

Datum: 
13 mars, 2004