WCT på Scandinavian Sci-fi, game & film convention 2005

Treffrapport

SF mässan - En fantastiskt kul grej, om man gillar att hitta och titta på en massa prylar!

Scandinavian Sci-fi, Game and Film Convention, eller SF-mässan som den oftast kallas i folkmun (trekkermun?), gick av stapeln i Göteborg 12-13 mars i år. WCT var naturligtvis på plats med ett gäng glada trekkers som tog sig uppgiften an att visa upp föreningen och vår verksamhet.

Här följer en kort rapport av föreningens nya vice ordförande Helena om en del av vad som hände under helgen.

Vi i WCTs styrelse, (med hjälp av ett gäng medhjälpare) hade riggat upp en monter med en Star Trek-vägg vi fått låna från Paramount. Vi var alla utklädda i fina uniformer (den som inte hade egen fick låna), de flesta från TOS, och vi såg fram emot att ragga fler medlemmar plus att vi ville att de som redan är medlemmar skulle se att vi faktiskt är ute och visar upp oss ibland.

Det var, som alltid, kul att snacka Star Trek. Jag och Lollo (ordföranden) hade bakat fina Star Trek-kakor, men det var tyvärr alldeles för få - de tog slut bara efter några timmar... (vi vet till nästa gång att vi måste baka fler).

Jan-Erik Ström hade med sig en massa små rymdskeppsmodeller och TNG-gubbar. Det var en kul och uppskattad liten samling. Vi hade också en dator i vår monter som visade ett urval av de treff-trailers som har visats på treffarna.

Men det som drog mest folk till SF-mässan var nog de skådespelare som satt och skrev autografer. Sala Baker (Sauron - Sagan om ringen), Kenny Baker (R2-D2 - Star Wars), Jeremy Bulloch (Boba Fett - Star Wars) och sist men inte minst Robert Englund (Freddy Krueger - Terror på Elm Street). Hans autograf ville jag verkligen ha! Jag var också en av de första som fick den eftersom jag var där tidigt första dagen. Vi hann även prata lite trek. *fniss*

Föreningen passade också på att shoppa lite. Jan-Erik och jag hittade fina pappdockor som skulle passa bra bland dem som vi redan har. Dr. McCoy, Chief O´Brien, Dr. Bashir och, min favorit, Kes *hehehe*, kommer nu att kunna sälla sig till Spock, Seven, Worf och de andra på treffarna!

Det är kul att vara med i styrelsen!!!

Helena Karlsson (nu mer Sällberg)
kes@trekkers.se

 

Datum: 
11 mars, 2005