WCT på Scandinavian Sci-fi, Game & Film Convention 2006

Treffrapport

Scifi-mässan Göteborg 2006

4-5 mars 2006

På Svenska Mässan håller Scandinavian Scifi, Game & Film Convention till hela helgen. Scifi-mässan, som den oftast kallas, är en blandning av försäljning, utställning (WCT finns på plats med en monter) och möten med skådespelare som på ett eller annat sätt har anknytning till scifi- och/eller fantasyfilmer. Årets inbjudna gäster är Elijah Wood (Frodo - Sagan om ringen), Ray Park (Darth Maul - Star Wars 1), Richard Kiel (Jaws - Moonraker) samt Craig Parker (Haldir - Sagan om ringen). Läs mer på http://www.scifiworld.se/

West Coast Trekkers på Scandinavian Sci-fi, Game and Film Convention 2006

Det var bråda dagar för WCT:s medhjälpare första helgen i mars i år. Samma helg som vi hade Star Treff 35: Home is Where I Parked My Shuttle medverkade vi även på SF-mässan på Svenska Mässan i Göteborg.

Årets gäster var Ray Park, känd som Darth Maul i Star Wars, Richard Kiel, Hajen i Bond-filmerna, Craig Parker och Elijah Wood, mest kända som Haldir och Frodo i Sagan om Ringen-filmerna. Redan en timme efter mässans öppnande ringlade köerna ett 100-tal meter utanför mässan. Kallt var det ute också, men arrangörerna verkade nöjda med tillströmningen.

Annars var det en trogen skara utställare som hade plockat med sig en massa coola saker. Så det gällde att man hade satt upp en mässbudget för inköp i god tid innan.

Mässan hölls i år på två våningar och vår monter var belägen på övre plan, bredvid rulltrapporna och caféet. Strax bakom vår monter fanns en stor scen där riddarstrider utkämpades ett par gånger om dagen så att gnistorna flög och flisorna ven om oss.

Men det var inte bara riddare på mässan, bredvid oss huserade ett gäng Star Wars-fans som i full Stormtrooper-mundering skrämde slag på en del av de yngre besökarna. Darth Vader var också där och skrämde slag även på äldre besökare.

I WCT:s monter kunde man kolla på treff-trailers på en liten monitor. Varje gång de välbekanta tonerna av S.P.O.C.K-låten ’Dr McCoy’ gick ut flockades besökarna framför den lilla TV:n. Då försvann flyersarna om jubileet i en himla fart! Fina tröjor kunde man också köpa, och lite annat smått och gott i leksaksväg. Och inte minst kunde man se många glada medhjälpare i fina uniformer och t-shirts. Stort tack till er alla som gjorde denna maxade SF-helg med WCT möjlig!

Louise Ulriksson, ordförande West Coast Trekkers.

quiet@trekkers.se

 

 

Datum: 
3 mars, 2006