WCT på Scandinavian Sci-fi, Game & Film Convention 2007

Treffrapport

West Coast Trekkers på  SF-mässan i Göteborg

Helgen 28-29 april var det återigen dags för SF-mässan att komma till Göteborg och, denna gång, Eriksbergsmässan. SF-mässan, som den kallas, heter egentligen the Scandinavian Sci-fi, Game and Film Convention och innehåller … massor med saker relaterade till dess titel, däribland en WCT-monter.

Gästerna var Billy Boyd (Pippin i LotR-filmerna), Verne Troyer (Mini Me), Robert Knepper (T-bag i Prison Break, även en liten roll i ett TNG-avsnitt) och David Prowse (Darth Vader).

Vi hade i år en monter mitt i smeten, ett mycket litet stenkast från SF-bokhandeln, och en massa andra utställare med smaskiga montrar. Att den här mässan är mycket frestande kan nog alla sci-fi-intresserade hålla med om.

Om man inte är intresserade av gästerna, finns det ton (ja, verkligen!) av prylar, t-shirts, leksaksvapen, filmer … ja, allt man kan önska sig.

Gästerna, som inte brukar synas speciellt mycket för oss som inte betalar 200 kr för en autograf, var mycket synliga det här året. Mellan signeringarna hade de frågestund på hotellet mitt över gatan, och passerade på vägen dit vår monter. Bland annat stannade Billy Boyd förbi sent på söndagen och undrade lite vad vi gjorde, och tyckte att det var coolt att vi har en Star Trek-förening. Yay! Kändisar som gillar Star Trek, och ännu bättre, söta kändisar som gillar Star Trek!

Allt som allt, det var en trevlig mässa för monterpersonal, besökare och … kändisar.

Louise Ulriksson, ordförande för West Coast Trekkers
quiet@trekkers.se

Datum: 
28 april, 2007