WCT på Scandinavian Sci-fi, Game & Film Convention 2009

Treffrapport

WCT på Sci-Fi-mässan

Årets upplaga av SF-mässan kunde avnjutas på Svenska Mässan den 7-8 mars 2009. WCT deltog åter fast i något ny tappning: vi delade bord med tolkiensällskapet Mithlond och gästades även av Göteborgs äldsta science-fictionförening Club Cosmos, som firade 55-årsjubileum i slutet av mars.

***

Mässan bestod som vanligt av en hel mängd försäljare av diverse prylar. Star Wars-figurerna var som alltid i stor majoritet, men den nya ”Star Trek”-filmen gjorde att det även fanns ett överflöd av Trek-prylar. Film- och TV-bolag ställde ut och visade trailers från bl a ”Wolverine” och ”Ice Age 3” och 501st Legion (Star Wars-föreningen) höll återigen ordning på mässgästerna,. Hedersgäster i år var Danny Trejo (bl a ”Con Air”), David Barclay (Jabba the Hutt-puppeteer), Mads Mikkelsen (behöver han presenteras?) och Michael Biehn (bl a ”Terminator”, ”Aliens”) samt som bonus Jennifer Blanc (bl.a. Kendra i ”Dark Angel”.

Det var ett mycket livat gäng som bemannade USS Monter: Helene, Tony, Johnny, Karin, Benne och er reporter. Chefsredaktör Louise höll ögonen på oss på söndagen och Pia kunde ses lura bland celebriteterna vid autografborden.

Flera gamla medlemmar hälsade på och log stort när de såg att WCT fortfarande lever och frodas. Nostalgin flödade när de bläddrade i jubileumsboken och kände igen sig själva. Även nya medlemmar flockades: hela 23 stycken gjorde det enda rätta och gick med i WCT under mässhelgen.

I inte ringa grad lockades de nog av de finfina prylar våra sponsorer ställde upp med. Enorma planscher av Kirk och Spock från den nya filmen prydde monterväggen och delades ut till nya medlemmar. Miljoner (nåja, tusentals) knappar med texten ”Star Trek” delades ut till alla och envar och sist men inte minst, tio par fribiljetter till den nya filmen delades ut till de tio första nya medlemmarna.

Välkomna, alla nya medlemmar! Hoppas vi snart får se er och alla andra medlemmar igen på en treff!

Helena Kiel

Spot@trekkers.se

Datum: 
7 mars, 2009